Изкупуване на цветни метали

Изкупуване на цветни метали: Какво трябва да знаем

 

"Цветните метали" е термин, който обикновено се използва за да се обозначат някои основни метали като мед (Cu), алуминий (Al), никел (Ni), олово (Pb), цинк (Zn), кобалт (Co), хром (Cr), титан (Ti) и други.

 

Тези метали се наричат "цветни" поради характерната им окраска и се използват широко в различни индустрии, в това число и в производството на автомобили.

 

Поради тази причина не е изненадващо, че когато накрая една кола вече не става за поправяне и използване, тя все пак може да бъде предадена за скрап в пункт за изкупуване на цветни метали.

 

Изкупуване на цветни метали: Как се определят цените

 

Цените, на които могат да бъдат изкупени цветните метали, се определят от пазарните условия и като цяло могат да се променят периодично, в зависимост от обстоятелствата. Те зависят от множество фактори, включително:

 

  • Търсенето;
  • Предлагането;
  • Индустриалните нужди;
  • Геополитическите събития и други.

 

За да разберете колко ще получите от изкупуванети на цветните метали от стария си автомобил, трябва да сте наясно не само какво количество и какви цветни метали се съдържат в него, но също какви са цените на съответните метали в дадения момент.

 

Има ли ли цветни метали за рециклиране в колите и какви

 

В повечето автомобили може да се съдържа известно количество цветни метали. То може и да не е много голямо, но все пак не бива да бъде и пренебрегвано. Ето какви цветни метали могат да се открият в автомобилите за рециклиране.

 

  • Мед

 

Медът е един от цветните метали, които обикновено се срещат в автомобилите. Те се използва за електрическите проводници, както и за някои части на мотора;

  • Алуминият

 

Алуминият е един от най-ценните метали, които намират приложение в направата на автомобилите. Те се използва в две направления: за корпуса на някои возила, както и за някои части на двигателя;

 

  • Никелът

 

Никелът е цветният метал, който намира най-голямо приложение в направата на по-голямата част от автомобилите. Той се използва за стоманата, която се използва за изграждането на автомобилите.

 

Не само старите автомобили са източник на цветни метали за рециклиране

 

Цветни метали могат да се заделят не само от рециклирането на стари автомобили. Те могат да се открият във всякаква друга техника, та дори и в обикновените алуминиеви кенчета, които съдържат голямо количество от ценния цветен метал.

 

Освен това, цветни метали могат да се извлекат от всякаква стара техника, в това число телевизори, радио приемници, компютри, мобилни телефони и всякакви други технически приспособления.





{START_COUNTER}